domingo, 24 de febrero de 2013

BENVULGUDES FAMILIES, AQUI US DEIXEM EL MANIFEST :

Escola Poblenou: un projecte educatiu d’èxit que mereix continuïtat


L’AMPA de l’Escola Poblenou de Pineda de Mar manifesta que lluitarà amb absoluta determinació per aconseguir que el Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya rectifiqui la seva lamentable decisió de tancar el centre educatiu per equivocades raons de suposat estalvi.

L’AMPA és part del sentir i el voler de tota la comunitat educativa de l’Escola Poblenou amb un missatge compartit, alt i ben clar: sí a la continuïtat; no al tancament.

Les mares i els pares, amb l’alumnat i l’equip de mestres, volem seguir essent, tots junts, Escola Poblenou. Per molts anys, nosaltres i els que un dia prendran el relleu, continuarem fent pinya per l’educació dels infants, amb tot el nostre esforç.

L’Escola Poblenou respon a una necessitat educativa real del seu entorn social. És viable en termes demogràfics. Ha tingut demanda, en té i en continuarà tenint.

L’Escola Poblenou és un projecte educatiu que implica tota la comunitat: mares i pares, alumnat, mestres, barri i poble. No és un contenidor d’alumnat; és molt més que això: és una manera d’educar i d’arrelar-se a l’entorn social. És un projecte d’èxit perquè ha aconseguit la unió de la comunitat i ha desenvolupat una sòlida identitat com a centre educatiu.

Mereix la continuïtat un projecte que és viable en termes de demanda i que respon a un sòlid projecte educatiu amb el suport de tota la comunitat educativa? Rotundament sí; la mereix.

És lògic que les tisores del Departament d’Ensenyament siguin cegues davant del projecte educatiu d’èxit? Fredes davant la cohesió de la comunitat educativa a l’entorn d’aquest projecte? Ignorants de la clara viabilitat futura del centre en termes de demanda real? Rotundament no; no és lògic.

El Departament d’Ensenyament fa un discurs teòric en el qual posa al davant de tot  l’educació de l’infant. La Llei d’Educació de Catalunya (LEC) també ho fa: primer és el bé de l’infant. La fidelitat als discursos teòrics es demostra amb les actuacions pràctiques. I, francament, no és actuar gaire pel bé dels infants de l’Escola Poblenou privar-los de la continuïtat d’un projecte d’èxit, arrelat i amb demanda.

El Departament d’Ensenyament també demana en el seu discurs teòric la implicació de les famílies i les comunitats locals en l’educació dels nens i nenes. Doncs bé, som aquí: l’AMPA de l’Escola Poblenou i tota la comunitat educativa. Som aquí per recordar al Departament que estem d’acord amb el seu discurs teòric i que esperem que el compleixi a la pràctica. Simplement volem que les polítiques pràctiques del govern vagin a favor de les necessitats reals, concretes, diàries i prosaiques de la ciutadania.

Nosaltres, els administrats, demanem una bona administració, que conegui la realitat dels pobles i els barris. Que no retalli a cegues. Que doni continuïtat als bons projectes educatius; aquells que, com els de l’Escola Poblenou, ens fan sentir orgullosos de formar part de la nostra comunitat educativa. 

Volem sumar, no restar. Si el Departament d’Ensenyament reconsidera la seva decisió i permet la continuïtat de l’Escola Poblenou, ens tindrà al seu costat. Si és així, tots junts, administradors i administrats, estarem treballant pel bé dels infants i per tant pel bé del barri, del poble i del país.

Escola Poblenou: sí a la continuïtat; no al tancament. És la nostra determinació. És el nostre compromís per l’educació dels nostres fills i filles. És la nostra força.

No hay comentarios:

Publicar un comentario